Prohlédněte a poslechněte si zajímavé přednášky z webináře o šlechtění, nutriční kvalitě a využití ovsa. Webinář “Oves – minoritní plodina s velkými možnostmi“. pořádaný jako širší setkání řešitelů projektu „OVES 2017“ QK1810102 nahradil zrušený workshop, který se měl konat v Národním zemědělském muzeu Praha v rámci Týdne vědy a techniky.
Svými prezentacemi do webináře přispěli výzkumnici z veřejného i soukromého sektoru. Program webináře a přednášky (powerpointové prezentace s hlasovým doprovodem) ke stažení:
Oves v jídelníčku celiaků
Václav Dvořáček, Michal Jágr, Anna Kotrbová Kozak
VÚRV, v.v.i. – výzkumný tým Kvalita rostlinných produktů
Jak a proč se u nás šlechtí oves
Vlastimil Chour, Marie Chourová
SELGEN – šlechtitelská stanice Krukanice
Nutriční kvalita ovsa očima zpracovatele a jeho uplatnění v domácí kuchyni
Barbora Henychová, Adam Brezáni
PROBIO s.r.o. – výrobce a významný dodavatel biopotravin